Най-новите

сряда, 21 февруари 2007 г.

Мистър 10 %

Да, и Александър Божков имал електронен дневник. Навремето имаше един видеовиц за него по "Каналето". Влиза вицепремиерът Божков (в правителството на Иван Костов) в един магазин за хранителни стоки. Награбва пилета, пържоли, наръчи салам, хляб и всякакви други блага за поддръжка на стройната му фигура и тръгва да си излиза. Продавачите плахо го питат: "Господин Божков, ами парите..." Той се обръща спокойно и благосклонно отсича: "Днес няма да плащате".
После Иван Костов го уволни през 1999 г., но го направи главен преговарящ с ЕС. Какво точно се е случило в хода на преговорите, дали не си е поискал 10% от България не е ясно, но Костов го уволни и от този пост и го даде в прокуратурата. После даже го и съдиха за незаконна продажба на предприятие в Цалапица, но го оправдаха. Разследваха го и за издадени незаконни компенсаторки в размер на милиарди левове (заедно със заместничката му Едит Гетова), но и това се потули. Все пак прокуратурата я управляваше Филчев, поставленика на Иван Костов и Йордан Соколов. Няма "гарван, гарвану да вади око" я. Да не би някой да си помисли, че защитавам Иван Костов, не, просто той беше по-умен и изобщо не го разследваха.
Сега Ал Бож пише чат-пат в "Капитал" и води музикално предаване по радиото. Сигурно срещу 10%.
Защо го написах това ли? Ами, защото историците сме злопаметни. Да не би някой младок да си помисли, че това е един добър чичко разбиращ от музика и поезия.
Ако все пак се заинтересувате от особата му, горе от препратката можете да посетите дневника му.
Срещу 10% естествено...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последни новини

powered by Surfing Waves