Най-новите

петък, 7 октомври 2022 г.

Криптовалути, крипто-въдичари и крипто-шарани

Трябва да си много глупав, за да си продадеш или ипотекираш къщата, да вземеш заем или изтеглиш кредит от банката и да "инвестираш" в криптовалути с идиотската идея, че ще спечелиш. Особено, ако се довериш на "съветите" на мошениците от всички фирми, сайтове, "инвестиционни консултанти" и прочие шайки обирджии, които ще изчезнат с парите ти или пък ще ти обясняват, че сам си си виновен, защото не си разбрал, че "отговорността за решенията си е твоя". Макар че, същите тези господа и дами, преди това дълго и напоително са ти обяснявали, че "трябва да инвестираш", "печалбата е сигурна", "криптовалутите са бъдещето" и само "глупаците ще го проспят". Всъщност глупак ще си, ако се вържеш на подобни дивотии. Няколко великолепни филмчета на Любомир Жечев по въпроса.





Мошениците са си живи и здрави, каналите и чатовете им в Телеграм си работят. За опит, влезте в този канал например  


в който има 1580 шарана, а въдичарите са същите тия, от горните видеа и им пуснете хипервръзката на кое да е от горните 4 филмчета. Да проверите за колко време ще ви изтрият от канала. Мен ме изтриха точно две минути след, като споделих там четвъртото видео. Пробвайте и вие.
Но всъщност не са виновни толкова въдичарите, колкото шараните. Има ли глупаци, ще има и тарикати, да ги мамят. Така, че ако искате "лесни и сигурни огромни печалби" от "новите технологии на бъдещето", си "продайте цялото имущество" и "инвестирайте" в поредните пирамиди. Явно тия от 90-те години ги забравихте. Да ги напомним: "Ийст-Уест Интернейшънъл Холдинг Груп", "Лайф Чойс Интернейшънъл", "Югоагент", руската МПМ, "MCS" и десетки други.  Възможността да спечелите от криптовалути е милион пъти по-малка от тая да спечелите от тотото. Но жалкото е че глупаците никога не свършват.
А за по-дребните проблеми като този например:
Които тепърва ще зачестяват, даже няма и смисъл да говорим.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последни новини

powered by Surfing Waves